over S.I.N.

 

kwaliteit

wij stellen hoge eisen aan onze instrumenten. Onderhoud en reparaties laten wij uitvoeren door vakmensen.

ruime keus

Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment en verschillende maten, zodat elk kind een instrument heeft dat perfect bij hem past.

service

Ons team helpt je met veel enthousiasme en grote vakkennis. We nemen uitgebreid de tijd om het juiste instrument voor jouw kind uit te zoeken.

elk kind moet muziek kunnen maken

Stichting Instrumentenfonds Nieuwegein (S.I.N) is opgericht in 1997 vanuit het verlangen dat elk kind de kans krijgt om muziek te maken. Nog steeds wordt de stichting gerund door bevlogen en vakbekwame vrijwilligers. Ons doel is dat instrumentenverhuur voor alle kinderen toegankelijk is. Elk kind verdient de kans om een instrument te leren bespelen ongeacht de financiële omstandigheden. Muziek maken hoort bij je ontwikkeling. Het maakt je spelenderwijs wijzer en creatiever. Het is de perfecte uitlaatklep voor al je emoties. Waar je omgeving je soms niet begrijpt, snapt jouw instrument je wel. Met het bespelen van een instrument, ontdek je allerlei kwaliteiten en talenten in jezelf. Van muziek maken groei je. Wij zeggen wel: kinderen die een instrument bespelen, zijn geen hangjongeren. Ze vervelen zich niet zo snel, ze hebben een bezigheid om hun gevoel in kwijt te kunnen. Daarom verhuren wij instrumenten voor een toegankelijke prijs en is de huur inclusief een gratis onderhouds- en reparatiecontract. En laat je beurs dit nog steeds niet toe? Kijk dan eens op de website van Stichting Leergeld of je in aanmerking komt voor ondersteuning: https://www.leergeld.nl

ZE HADDEN in HET nas orkest ALLEEN PLEK VOOR ME ALS IK DE FAGOT SPEELDE

Toevallig was dit het instrument dat Ellen Koot het liefst wilde spelen als elf-jarig meisje. Helaas vond haar moeder het handiger als ze dwarsfluit leerde spelen, omdat dit instrument te huur was. Hoewel ze haar hele jeugd bevlogen oefende en hier veel van zichzelf in kwijt kon, bleef haar grote passie voor de fagot intact. Toen ze na een technische opleiding en baan, op haar 29ste alleen een plek in het Amateur Symfonieorkest Nieuwegein kon krijgen als ze de fagot speelde, werd ze alsnog herenigd met haar eerste muzikale liefde en besloot ze zelfs naar het conservatorium te gaan. Samen met haar man Wim Klawer, die eveneens een technische achtergrond had en instrumenten repareerde, richtte zij S.I.N. op. Nu is zij de vaste contactpersoon voor de blaasinstrumenten. Samen met je kind zoekt ze een instrument uit dat klopt voor jouw kind. “Laat kinderen spelen wat ze willen spelen,” is haar visie. “Doe ze niet eerst op blokfluitles als ze aangeven dat ze graag trompet willen spelen!”

Er werd mij niet gevraagd óf ik wilde spelen, maar welk instrument het zou worden

Ruth Witte was toen 7 jaar oud. Ze groeide op in een groot gezin, waar muziek maken een belangrijke rol speelde. Ze koos de viool. Hoe prominent muziek in haar gezin aanwezig was, toen ze in 1971 in Nieuwegein kwam wonen, viel er op muziekgebied nog niets te beleven in de jonge stad. Gelukkig veranderde dit. In de loop der jaren kwamen er een muziekschool, een amateur symfonieorkest (NAS), een jeugdorkest. Bij de oprichting van een aantal van die projecten was Ruth nauw betrokken. Zo kwam ze ook in 1996 in aanraking met S.I.N., waarvoor ze nu al jaren de strijkinstrumenten op vrijwillige basis beheert. Het maakt haar blij dat het fonds het voor zoveel mensen mogelijk maakt om tegen een minimale vergoeding een instrument te kunnen bespelen. “Het is bijzonder leuk om hele jonge kinderen trots als een pauw met een klein viooltje de deur uit te zien stappen. Maar het komt ook voor dat een gepensioneerde een cello komt huren omdat hij zijn leven lang al verliefd is op dat instrument. Mooi toch, dat dat kan!” 

 

Onderhoud & reparatie wordt gedaan door ervaren vakmensen

De huur van onze instrumenten is inclusief een gratis reparatie- en onderhoudscontract. Zo blijft je instrument in optima forma. Afspraken hiervoor verlopen altijd via S.I.N.

• Peter Zoon www.vioolatelier.nl

 

• Ellen Koot en Wim Klawer vraag@instrumentenfondsnieuwegein.nl

 

• Jan Strumphler www.janstrumphler.nl

 

 

 

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je een afspraak maken om een muziekinstrument bij ons uit te zoeken? Laat een berichtje achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Telefonisch contact

Voor strijkinstrumenten bel
030 603 8297

Voor blaasinstrumenten bel

06 30 75 76 12

algemeen

06 30 75 76 12 

Contactgegevens

Stichting Instrumentenfonds Nieuwegein

Nachtegaal 9 3435 AJ Nieuwegein

email
vraag@instrumentenfonds
nieuwegein.nl